torsdag 4 april 2013

Långpromenad i vårsolen.

Vi är ute och går med stavar för att få upp lite "flås"och tappa något kilo..( Men det märks inte ett skit på vågen) Jag fattar inte varför det skall vara så svårt att ta bort ett kilo eller två när dom kommer utan att man gjort någonting!!?Påskgodis!!??? Vi har en liten vandringsled med en intressant historia om sågverk och kvarnar drivna av vattenkraft. Väldigt vackert att gå där när isen börjar släppa och vårsolen lyser mellan träden och på vattnet som rinner genom isen..
Skara stift som är markägare har byggt broar och gångvägar med skyltar som berättar hur det hela en gång sett ut och var dom olika husen har legat och vilken funktion dom har haft.. Väldigt intressant..
Det finns även en liten grillplats med tak över mellan vattenvägarna där såghuset en gång stod.
Så här glad blir man av att titta på dom mönster som bildas när isen smälter och solljuset glittrar på vattenytan.. Eller när det börjar "bubbla" i min fantasi vad fint det skulle bli med sådan is i en lampskärm.
Men titta själv!!! Det kan bli riktigt tjusigt med is som en lampskärm!! Om det bara inte smälter..hmm..

2 kommentarer:

ANITA sa...

Åhh for en fin tur!ja det fins mye historie rundt oss:-)
Bildene er så fine..har du fått nytt kamera?
Så fint å se Boel!Søt kvinne:-)
pssst..ja de kiloene er til forbanndelse..sliterlitt jeg og:-)
Men men..sånn er det bare:-)
Alt godt til dere:-) :-) :-)klem Anita

Kungsfiskaren sa...

Hej!
Underbara bilder från eran promenad, det ser verklige vackert ut där. Ja, det där med kilona är ju alltid en historia för sig själv.. Som du skriver så kommer de ju så enkelt man behöver inte ens anstränga sig. Själv har jag mycket mer än bara "några" kilon som borde (skall) bort.
Ha en fin helg!
/Ingemar