söndag 14 november 2010

Döderhultar´n, Emil i Lönneberga och jag..

Är det någon som vet om dom gjorde sina träfigurer utan byxor..??


"This is Lööööve träää!!" (Lind)

Det gamla strävsamma paret .


Vättar och småfolk.



Ja vad kan dom vara ca: 35 cm höga.. Dom är inte stora, och man "jävlas" inte med dom här.


Dom är kaxiga och väldigt tuffa av sig... Min dotter har däremot blivit kompis med dom..!!


Mig är dom på hela tiden... Allt jag gjort kunde dom gjort bättre!!

fredag 12 november 2010

Mat och vinkällare.

Så kom en dag frågan om ett litet rum precis vid första steget av trappan upp ur en källare, som användes till förvaring av allt möjligt.
(mest skräp!!)
En dricka back och några torra potatisar i en hink och en massa tomma glasburkar med olika mått och storlek... Tanken från början var nog en matkällare med riktigt bra ventilaion. Det luktade friskt och gott i det svala rummet. Och trappan gick nästan rakt upp i köket.. hmm..!!

Röj ut, riv ner och städa ur allt...!!

Vi gör det som var tänk från början en mat/vinkällare.!!?? En lite oas för finsmakare.. En sval torr plats i huset där man kan förvara lök/rotfrukter och grönsaker tillsammans med husets viner av alla slag..

Ny hyllor av ek och ett vinställ med dörr. En liten väggmålning för att lyfta känslan av "France Oh là là ..!!" Och lite lagom smide som pricken över pudelns kärna..!

torsdag 11 november 2010

Knossos Greece Relaxroom



Tempel of Knossos.. Ja, det blev det av pannrummet efter att fjärrvärmen drogs in i ett hus...
Ett pannrum med två stora värmerör i taket och ett fult värmeväxlarskåp på väggen.. Det var vad som fanns i rummet, utöver ett trasigt golv och omålade väggar, märken hål och kablar och avkapade rör till både oljepanna och tank... Vad gör man av detta.? Jo antingen så säger man att detta får ni ta en firma till att måla/kakla och fixa till. Eller så får det ta den tid det tar och jag får göra det i egen takt och med egna händer bygga "The Tempel of Knossos" som ett relaxrum till den vedeldade bastun bredvid. Det kan väl vara skönt att efter ett hett bastubad, svalka av sig i ett grekiskt tempel med akrobatiska damer på vilda tjurar.. Delfiner och levande ljus som kastar sina skuggor och ger liv åt fantasin om Knossos storhet på Kreta..
Marmor pelare och handfat i dyraste
ädelsten. Vattenkran i silver och guld.
Hemlighetsfulla dörrar prydda med kransar. Vittnar om dom
kvinnliga akrobater som här drog sig tillbaka efter uppvisningen på arenan. För att i stillhet tvätta sig och meditera innan dom återigen visar upp sin makt över tjuren..

Minotaurus






Minotaurus staty i brons och koppar som med sina halvslutna röda ögon ser ut att sova.


Väcks lätt till vrede över dom som inte visar vördnad inför lugnet och renheten som råder i rummet.

Marmor ädelsten guld och silver och andra metaller

Tro inte allt ni ser med ögat. Det mesta är målarfärg och konstnärligt intresse från mig..



Handfatet är en blomkruka målad till röd marmor av finare sort. Pelarna är trä med utsnidade detaljer som jag också målade till marmorimitation. Minotaurus är utsnidad i trä målad som ärgad koppar och gammal brons. Vattenkranen är en kulventil som jag byggde in i rostfria rör och diverse svarvade mässingdelar som hittades i en skrottunna.. Bänken och bänkskivan är också trä och MDF skivor som ådrats i träimitation liksom bjälken som vattenkranen sitter på.

Det enda som egentligen är äkta rakt igenom är torson i sten och järnmasken som finns med sedan innan och nu äntligen fick sin rätta plats på en av väggarna. Ja och så naturligtvis målningen som jag gjort av det berömda skådespelet med kvinnorna och tjuren som är en kopia av orginalet på Knossos.